information-security

امنیت اطلاعات

برای سازمان ها اطلاعات و داده اهمیت زیادی دارد و گاهی افشا آنها آسیب زیادی به سازمان وارد میکند. گاهی سازمان های رقیب ممکن است بخواهند از داده های شما به نفع خود استفاده کنند. و یا حتی در مواردی هم ممکن است هکرها با نفوذ به شبکه رایانه ای شما ، به دنبال اخاذی باشند.
افشای اطلاعات بدون استفاده از خدمات امنیت سایبری میتواند باعث بروز مشکلات زیادي برای سازمان های بزرگ و حتی کسب و کارها شود. به همین دلیل است که دریافت خدمات امنیت اطلاعات و شبکه اهمیت پیدا میکند. خدمات امنیت شبکه به مجموعه اقدامات حفاظتی گفته می شود که در انواع لایه های مختلف شبکه برای جلوگیری از حملات داخلی و خارجی و تضمین امنیت شبکه نرم افزار و انواع سخت افزار شبکه انجام می شود.
مهمترین وظیفه تیم ما در بخش خدمات امنیت اطلاعات ، افزایش سطح امنیت اطلاعات شبکه ، سرورها و سرویس هایی است که طراحی و پیاده سازي می کنیم. شرکت ژرف اندیشان سینا با ارائه خدمات امنیت اطلاعات همواره در تضمین ایمنی و امنیت مشتریان خود براي جلوگیری از دسترسی خرابکاران و سارقان سایبری به اطلاعات شخصی و حیاتی سازمان موفق بوده است.

ISO-27001

مدیریت امنیت اطلاعات ISMS

سیستم مدیریت امنیت اطلاعات (Information Security Management System) مجموعه ای از خط منشی ها و رویه های امنیتی و شبکه ای به منظور مدیریت سازمان دهنده داده های حساس سازمانی است. سیستم مدیریت امنیت اطلاعات به دنبال به حداقل رساندن ریسک و تضمین تداوم فعالیت های تجاری با محدود کردن میزان تاثیرگذاری نقص هاي امنیتی است.

به عنوان مثال ، استاندارد ISO27001 مجموعه ای از مشخصاتی است که جزئیات نحوه ایجاد ، مدیریت و اجرای سیاست ها و کنترل های ISMS را شرح میدهد. این استاندارد اقدام خاصی را اجباری نمیکند ، در عوض راهنمایی هاي مناسب در مورد توسعه استراتژی های مناسب ISMS ارائه خواهد داد.

معمولاً یک سامانه مدیریت امنیت اطلاعات ، رفتار و فرآیندهاي مورد استفاده توسط کارکنان و همچنین داده ها و فناوری های مورد استفاده را را زیر نظر میگیرد. کارشناسان شبکه و امنیت میتوانند این سامانه را به منظور نظارت بر نوع خاصی از داده ها ، مثل داده های مشتریان ، داده های فروش ، داده هایی که قرار است از شبکه سازمانی خارج شوند و… تنظیم کنند تا اطلاعات جامع و یکپارچه ای به دست آورند. داده هایی که امکان استفاده از آنها در تدوین خط منشی هاي تجاری یا امنیتی وجود دارد.

پیاده سازي این سامانه میتواند موجب :

  • محافظت از داده های حساس و مهم
  • هماهنگ با مقررات و استاندار ها است
  • تداوم فعالیت هاي تجاري را تضمین میکند
  • می تواند سبب کاهش هزینه ها شود
  • می تواند فرهنگ سازمانی و شرکتی را تقویت کند
  • توانایی سازگاري با تهدیدات نوظهور را دارد
Security-Operation-Center

توسعه مرکز مدیریت و آنالیز امنیت SOC

مرکز عملیات امنیت (Security Operation Center) یا به اختصار (SOC) واحدي در بخش امنیت سازمان است که به صورت متمرکز ، رخدادهای مربوط به امنیت اطلاعات را به صورت جامع و یکپارچه پایش ، نظارت و مدیریت میکند و بر اساس میزان ریسک تعیین شده ، به کارشناسان امنیتی هشدار ارسال میکند.

مراکز عملیات امنیت فعالیت ها را در شبکه ، سرورها ، نقاط پایانی ، پایگاه داده ها ، برنامه ها ، وب سایت ها و سایر سیستم ها نظارت و تحلیل می کنند و به دنبال فعالیت غیر عادي است که می تواند نشان دهنده یک حادثه امنیتی یا به خطر افتادن موارد امنیتی باشد. SOC وظیفه اطمینان از شناسایی صحیح حوادث بالقوه امنیتی ، تجزیه و تحلیل ، دفاع ، تحقیق و گزارش را دارد.

پیاده سازی مرکز عملیات امنیت در صورتی که به درستی انجام شود مزایاي زیر را به همراه خواهد داشت :

  • کاهش هزینه زمانی موردنیاز براي جمع آوري اطلاعات و رخدادها و هشدارها در مواقع اضطراري
  • کاهش هزینه های نگهداری ، پردازش و تحلیل اطلاعات رخدادها و هشدارها و همچنین کشف ارتباط بین آنها
  • کاهش هزینه ارزیابی و بررسی رخدادها و حوادث
  • کاهش خسارت های احتمالی
  • کاهش هزینه نیروی منابع انسانی در رسیدگی به حوادث
  • کاهش هزینه ناشی از قطع سرویس دهی
SIEM-Security

مدیریت رویداد و اطلاعات امنیت SIEM

Security information and event management یا به اختصار SIEM زیر مجموعه ای از امنیت رایانه است. در این سیستم این امکان فراهم میشود که براي برنامه ها و شبکه مورد استفاده هشدارهای خطر امنیتی به طور بیدرنگ فراهم شود. این سیستم رویکردي برای مدیریت امنیت است که عملکردهای مدیریت اطلاعات امنیتی (SIM) و مدیریت رویدادهاي امنیتی (SEM) را در یک سیستم جامع مدیریتی به نام SIEM که ترکیبی از هر دو نام است ارائه می دهد و نسل جدید قابلیت شناسایی ، تجزیه و تحلیل و پاسخگویی را در اختیار سازمانها قرار میدهد.

برخی از مزایاي SIEM شامل موارد زیر است:

  • زمان لازم برای شناسایی تهدیدها را به میزان قابل توجهی کوتاه میکند
  • یک دید کلی از محیط امنیت اطلاعات سازمان ارائه میدهد.
  • آسیب ناشی از آن تهدیدها را به حداقل میرساند.
  • از حجم زیادي از داده ها پشتیبانی میکند
  • تشخیص تهدید و هشدارهای امنیتی را ارائه میدهد.
  • میتواند تجزیه و تحلیل دقیق جرم شناسی را در صورت رخنه های امنیتی بزرگ انجام دهد.

امنیت سرویس ایمیل

سرویس ایمیل امروزه یکی از مهمترین بسترهای ارتباطی است که میلیاردها نفر از افراد و سازمان های مختلف در سراسر جهان از این طریق با همدیگر ارتباط برقرار می کنند ، به همین دلیل هم همواره در معرض حملات و تهدیدهای مختلفی قرار دارد. از جمله این تهدیدها میتوان به ایمیل های فیشینگ ، ایمیل های جعلی ، اسپم های حاوی بدافزارها و باج افزارها ، ایمیل های جعل هویت مدیران و حمله های ممانعت از سرویس یا DoS و بسیاري موارد دیگر اشاره کرد.

با وجود این دست حملات و تهدیدهایی که بطور مستمر و پویا در کمین ارتباطات رسمی و سازمانی است ، مفهوم امنیت ایمیل یک نیاز اساسی و استراتژیک براي سازمان ها و شرکت ها به حساب می آید. سرویس ایمیل سازمانی یا ایمیل شرکتی بدون برخورداری از تدابیر امنیتی براي کاربران خود آسیب فراوانی به همراه خواهد داشت ، و از این رو در مقوله ایمیل سازمانی یا ابزارهاي ارتباط سازمانی و Collaboration ، امنیت گامی فراتر از دریافت پیام های تهدیدآمیز یا دیگر پیام های ناخواسته (اسپم ها) و ارسال چنین پیام هایی است.

براي برخورداري از امنیت سرویس ایمیل ، باید به چند مسئله توجه داشته باشید. امنیت یک فرآیند تخصصی و چند لایه است. به عبارت بهتر ، در تمامی مراحل و لایه های تبادل پیام باید نکات امنیتی به خوبی رعایت شود تا یک ارتباط امن برقرار شود. براي برخورداری از امنیت ایمیل ، خصوصا در ایمیل های سازمانی و شرکتی ، لازم است سرویس دهنده ایمیل ، تمامی تمهیدات امنیتی روز دنیا را بکار بگیرد و دائم درحال بهبود و به روز رسانی ابزارهای خود باشد.

Performace-Teasting

تست بار و کارایی سامانه ها

تست Performance عملکرد یک سامانه و ویژگی های کیف آن را ارزیابی میکند. در این نوع تست کارهایی که کاربران واقعی در هنگام کار با سامانه انجام دهند را تحت شرایط خاص بر روی یک سیستم در حال آزمایش اعمال میکنند. هدف اصلی از این کار تعیین کارایی سامانه ها و تعیین حداکثر باری است که سیستم میتواند در برابر آن مقاومت کند.
تست بار یک نوع تست غیر عملکردی می باشد. یعنی در این فرایند صحت عملکرد سامانه تست نمی شود. تست بار نوعی از تست نرم افزاری است که برای مشاهده واکنش یک برنامه تحت یک حجم بارمشخص و مورد انتظار صورت می گیرد. تست بار براي تعیین واکنش سیستم در دو حالت عادي و غیر معمول انجام می شود. همچنین تست بار یکی از انواع مختلف تست عملکرد است که عملکرد سیستم را در حالت Real-Time مشخص می کند. این مورد در زمانی که چند کاربر به طور همزمان قصد دسترسی یا استفاده از برنامه را داشته باشند، کاربرد دارد.

جستجو کنید...