استانداردهای مراکز داده + استاندارد TIA-942 و ANSI/BICSI-002

اتاق سرور یک بخش مهم از هر سازمان، اداره یا شرکت است که وظیفه ذخیره‌سازی اطلاعات مختلف را دارد. این اطلاعات ممکن است حاوی داده های مربوط به چندین سال یک شرکت و یا حتی شامل اطلاعات بانکی و مالی باشد. هدف از استانداردهای مراکز داده و اتاق سرور ، توصیف حداقل شرایط لازم برای طراحی اتاق سرور ، نصب ، ایمن سازی ، نظارت ، نگهداری و محافظت از مراکز داده یا دیتاسنتر است. در این مقاله به مباحث عمیقی از استانداردهای مراکز داده خواهیم پرداخت و آنها را مورد بررسی قرار خواهیم داد ، با ژرف اندیشان سینا در ادامه این مقاله همراه باشید.

آنچه در این مقاله خواهید آموخت

استانداردهای مراکز داده

برای راه اندازی مراکز داده استاندارد ، نکات بیشماری درمورد استانداردهای مراکز داده وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد. با توجه به اهمیت تامین امنیت در اتاق سرورها ، شرکت ها در اندازه های متوسط به بالا باید اقدام به راه اندازی اتاق سرور کنند و باید اتاق سرور را براساس استانداردهای مراکز داده راه اندازی کنند تا ضمن صرفه جویی در مصرف برق دیتاسنتر ، امنیت سرورها و اطلاعات آن ها نیز تامین شود.

آیا در طراحی مراکز داده استاندارد نیاز به مشاوره دارید؟ متخصصین و کارشناسان شرکت ژرف اندیشان سینا میتوانند شما را از ابتدا تا انتهای مسیر یاری کنند. هم اکنون درخواست مشاوره دهید.

استاندارد TIA-942 و ANSI/BICSI-002 اتاق سرور

دو تا از مهمترین مراجع بین المللی جهت طراحی و پیاده سازی مراکز داده و اتاق سرور استانداردهای TIA-942 و ANSI/BICSI-002 هستند. جهت طراحی و اجرای اتاق سرور و مراکز داده به شکل اصولی و استاندارد می توان از هر دو این استانداردها با توجه به مباحث تخصصی هر یک بهره برد.

در استاندارد سازی مراکز داده ، نام استانداردها برگرفته از نام دو موسسه (ANSI American National Standards Institute و TIA Telecommunications Industry Association) بوده و شامل الزامات عملی در جهت بهینه سازی و بهبود مراکز داده و اتاق سرور که هدف آن جلوگیری از قطعی های احتمالی می باشد.

استاندارد بیکسی BICSI یکی از استانداردهای مراکز داده - ژرف اندیشان سینا

استاندارد BICSI

استاندارد بیکسی نیز یکی از انواع استانداردهای مراکز داده و اتاق سرور است. بیکسی انجمنی است غیر دولتی / غیر انتفاعی که هدف آن توسعه راهکارهای اجرایی در طراحی و نصب ساختاریافته اصول کابل کشی زیرساخت شبکه و مخابرات است. این انجمن امروز در زمینه انتشار استانداردهای مراکز داده ، برای طراحی زیرساخت دیتاسنتر نیز شناخته شده است.

در سال 2010 یک شرکت خدمات مشاوره ای ساختمانی استاندارد BICSI 002-2010 The Building Industry Consulting Service International inc را برای دیتاسنتر و اتاق سرور ارائه نمود که در آن مانند ANSI/TIA-742 یک سری دستورات و اقدامات را در خصوص احداث اتاق سرور ارائه نمود.

هر دوی این استانداردها در نوع خود کامل بوده ، اما BICSI مقداری سخت گیرتر می باشد. از زمان آغاز به کار BICSI خود را کمیته استانداردها برای ایجاد و دستورالعمل ها در طراحی و نصب و راه اندازی یکپارچه معرفی کرد.

درسال 1999 ، BICSI بر اساس توافق سازمان توسعه استانداردها معتبر شد و اولین استانداردهای ANSI-NECA تصویب شد. از آن زمان BICSI نویسنده استانداردهایی مانند سیستم های صنعت انتقال اطلاعات ، استاندارد K-12 ، BICSI 002-2010 مرکز داده طراحی و پیاده سازی ANSI BICSI 003-2014 شد.

استاندارد ANSI BICSI 002 به اصول و قواعد کابل کشی اصولی و استاندارد در خصوص فیبر نوری ، کابل های مسی و مقدار انرژی موردنیاز یک مرکز داده می پردازد.

استاندارد BICSI اتاق سرور در واقع یک استاندارد جدید برای ارائه بهترین شیوه برای طراحی و نصب و راه اندازی مراکز داده است. این استاندارد تحت نام طراحی و پیاده سازی بهترین شیوه مرکز داده ANSI BICSI 002 جهت تکمیل نمودن استانداردهایی مانند TIA-942 و CENELEC EN 50173-5 طراحی گردیده است و بیشتر به مبحت کابل کشی مراکز داده میپردازد. این استاندارد یکی از استانداردهای بین المللی BICSI است.

استاندارد BICSI به تعریف شیوه های فعلی و بهبود در کیفیت و سیستم عملکرد بهتر صدا ، داده ، ایمنی الکترونیکی و امنیتی و فناوری های صوتی و تصویری و همچنین در بر گرفتن کابل کشی فیبرنوری و کابل های مسی و سیستم های توزیع مبتنی بر بیسیم پرداخته است.

استاندارد BICSI اتاق سرور یا همان استاندارد ANSI/BICSI 002 شامل الزامات نصب و راه اندازی و دستورالعمل هایی برای مراکز داده می باشد و بیش از ۵۰۰ صفحه توسط افراد مختلف و متخصص از سراسر دنیا تهیه و تنظیم گردیده و به مواردی از جمله انتخاب سایت معماری و طراحی سازه ، برق و سیستم های مکانیکی ، حفاظت از آتش و سیستم های امنیتی ، سیستم های اتوماسیون ساختمان ، راه اندازی و نگهداری مراکز داده پرداخته است.

استاندارد TIA-942 یکی از استانداردهای مراکز داده - ژرف اندیشان سینا

استاندارد TIA-942

942 یکی از استانداردهای مراکز داده است که توسط انجمن علمی صنعت ارتباطات (TIA) در سال 2005 برای تعیین راهکارهای علمی برای طراحی و ساخت دیتاسنترها مخصوصا با توجه به سیستم های کابل کشی و طراحی شبکه ایجاد شده است. این استاندارد در دستورالعمل های خود هر دو نوع رسانه فیبرنوری و کابل های مسی را مد نظر قرار داده است. TIA-942 همچنین مرجعی تعیین کننده برای نیازمندیهای خاص نواحی خصوصی و عمومی Data Center در مورد برنامه های کاربردی و دستورالعمل های اجرایی می باشد.

اهداف استاندارد TIA-942

هدف مهم این استاندارد که یکی از استانداردهای مراکز داده می باشد. تهیه نیازمندی ها و راهنمایی های لازم برای طراحی و نصب دیتاسنتر میباشد. این استاندارد مد نظر طراحانی است که احتیاج به فهم گسترده در مورد طراحی مراکز داده ، شامل طرح ریزی ساختمان ، سیستم های کابل کشی و طراحی شبکه دارند. استاندارد TIA-942 چهار ناحیه اصلی را در دیتاسنتر متصور شده است که عبارت اند از :

  • اتاق ورودی
  • اتاق کامپیوتر شامل نواحی
    • ناحیه توزیع اصلی (MDA)
    • ناحیه توزیع افقی (HDA)
    • ناحیه توزیع دسته بندی شده (ZDA)
    • ناحیه توزیع تجهیزات (EDA)
  • اتاق مخابرات
  • اتاق تجهیزات مکانیکی و الکتریکی

در انواع استانداردهای مراکز داده و استاندارد TIA-942 اتاق سرور بیشتر به مواردی همچون فراهم کردن الزامات لازم برای طراحی زیرساخت های مخابراتی مراکز داده ، استاندارد فیزیکی و سیستم های موجود در یک اتاق سرور پرداخته است.

جمع بندی

همانطور که مطالعه کرده اید ، در این مقاله بسیاری از استانداردهای مراکز داده را معرفی و مورد بررسی قرار داده ایم. با توجه به این نکات قطعا متوجه خواهید شد که پیروی از استانداردهای مراکز داده یک امر ضروریست و از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

سوالات متداول

چرا باید استانداردهای مراکز داده را رعایت نمود؟

استانداردهای مراکز داده ، نقش اساسی و مهمی در تضمین عملکرد و کارایی ، امنیت و بهینه سازی منابع در اتاق سرور دارد.

چه تفاوت هایی بین استاندارد TIA-942 و ANSI/BICSI-002 وجود دارد؟

به طور کلی ، استاندارد TIA-942 به طراحی و اجرای مراکز داده میپردازد ، درحالی که ANSI/BICSI-002 بیشتر به جزئیات فنی و کابلینگ در مراکز داده میپردازد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آموزش جامع راه اندازی و نصب ویندوز سرور 2022 | ژرف اندیشان سینا

آموزش جامع و ساده نصب ویندوز سرور 2022

نصب ویندوز سرور 2022 از جمله کارهایی می‌باشد که در سطح شبکه قطعا با آن برخورد کرده‌اید. نسخه 2022 ویندوز سرور، هم از نظر کارایی و هم از نظر امنیت، نسبت به نسخه‌های قبلی خود پیشرفت‌های محسوسی کرده است که قابل توجه می باشد.

طراحی اتاق سرور و نکات مهم در راه اندازی آن | ژرف اندیشان سینا

راهنمای کامل طراحی اتاق سرور + مفاهیم پایه تا نکات پیشرفته

در دنیای امروز، طراحی اتاق سرور یکی از اصول اساسی برای هر سازمان و تجارت آنلاین است به همین منظور پیروی از استانداردهای مراکز داده به شما اطمینان خواهد داد که منابع محاسباتی حساس در محیطی محافظت می شوند که هم از آنها در حین کار عادی و هم در صورت خرابی برق، آتش سوزی، سیل و سایر شرایط اضطراری محافظت خواهد شد.

رمزعبور در ویندوز سرور | ژرف اندیشان سینا

رمزعبور در ویندوز سرور + 10 ویژگی رمزعبور قوی Windows Server

یکی از مهمترین موارد بعد از نصب ویندوز سرور، انتخاب مناسب رمزعبور و محافظت از آن میباشد. حفظ اطلاعات و داده‌ها یکی از مهمترین اقدامات امنیتی در بستر اینترنت و شبکه میباشد، به همین دلیل تغییر و یا انتخاب رمزعبور قوی و سخت یکی از الزامات افزایش امنیت در ویندوز سرور میباشد.

https://zhs.co.ir/?p=1832

اشتراک گذاری مقاله

جستجو کنید...